tiistai 1. tammikuuta 2013

mummolle mysliä


Ensimmäisessä KOTOLIVING -lehdessä oli itse tehdyn myslin ohje. Joulukukkasten ostamisen asemasta innostuinkin myslin paahtamiseen. Ja myslikukkasten saajat tykkäs ♥

Asteen verran heitin omia sovelluksia sekaan ja mun mysli koostuikin suurinpiiretein seuraavanlaisesti.

MUN MYSLI

8 dl neljänviljanhiutaleita
2 dl kauraleseitä
1,5 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl pellavansiemeniä
1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
sopivasti kurpitsansiemeniä ja cashewpähkinöitä

1,5 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kuivattuja hedelmiä (aprikoosia, ananasta ja papayaa)
kourallinen rusinoita

SIIRAPPISEOS
2 dl vettä
1 dl rypsiöljyä
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
½ dl ruokosokeria
1 dl voikukkasiirappia
2 rkl hunajaa

Kuumenna uuni n. 175 asteeseen, sekoita kuivat aineet kulhoon keskenään (ei hedelmiä). Valmista pannulla siirappiseos, kuumenna, muttä älä kiehauta. Sekoita siirappi kuivien ainesten joukkoon. Paahda mysliseosta uuninpellillä kahdessä erässä n. 20 minuutin ajan. Kääntele seosta usein. Kärvähtää melko helposti, joten lämpöä kannattaa tarkkailla. Paahda maun mukaan. Anna valmiin seoksen jäähtyä, sekoita joukkoon hedelmät. Purkita ja nauti tai anna lahjaksi kuten itse tein.

Ihania herkkuhetkiä uuteen vuoteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti